question

Razib R. avatar image
Razib R. asked ·

UEM - Not Getting Data - Troubleshooting

Hi Everyone,

I am having trouble getting UEM data and I was hoping someone could point me in the right direction in regards to troubleshooting. To begin with, we are not using the WebServer agent but are using the JVM Agents to capture basic UEM Data. We were instructed that this would provide similar data.

Verify Agent Injection:
If we load the pages in a web browser, I do see
<script type="text/javascript" src="/dtagent50_bxjnp3t_3757.js" data-dtconfig="rid=RID_-677389921|rpid=1456207344|tp=500,50,3|bandwidth=300|domain=REDACTED.com"></script> between the head tags

UEM License:
UEM Support = True, and we have Millions of Visits 0% Used

User Experience Settings:

Slider is all the way to the right to include server

No application specific settings

Sensors:

User Experience Sensor is enabled and Active.  Automatically inject JavaScript agent into HTML.  We are not compressing the agent. 

When I visit the application, I am still not getting any Page Visit data, although regular Purepaths are being created.   Do I still need to use the WebServer sensor even though we are not using the WebServer agent?  Any other ideas as to what may be causing issues?  Thank you in advance.

web performance monitoring
10 |2000000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 50.0 MiB each and 250.0 MiB total.

Ryan C. avatar image
Ryan C. answered ·

The problem is that the javascript agent is not able to send the data back to the monitor URL. Here is the troubleshooting guide.

My guess is that you need to specify a path in the agent location field. This is one of the things shown in the troubleshooting guide.

1 comment Share
10 |2000000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 50.0 MiB each and 250.0 MiB total.

Hi Ryan,

Thank you for the quick reply and the link. I believe you are correct in that I need to specify a path in the agent location field; however, we have other tiers in the same profile that have different locations, so would changing it cause additional problems or can that be managed somehow?

When I view the source, I see that the javascript tag is:

<script type="text/javascript" src="/dtagent50_bxjnp3t_3757.js" data-dtconfig="rid=RID_-1688208805|rpid=-1431029741|tp=500,50,3|bandwidth=300|domain=REDACTED.com"></script>

with the URI: http://xxxx.REDACTED.com/xx/xx.do
which to my understanding would mean that the javascript file would be located as such: http://xxxx.REDACTED.com/xx/xx.do/dtagent50_bxjnp3t_3757.js
However, I see that the javascript is actually located in http://xxxx.REDACTED.com/xx/resources/javascript/dtagent50_bxjnp3t_3757.js
Would this mean that I would have to have the agent location of /xx/resources/javascript/ ?

Edit: An additional note, http://xxxx.REDACTED.com/xx/xx.do/dynaTraceMonitor does indeed show FL(Java)

Thank you again for your help and expertise.

Regards,

Raz

0 Likes 0 · ·
Ryan C. avatar image
Ryan C. answered ·

Try putting /xx/ in the agent location and monitor request path fields in the UEM settings. Where /xx/ is the part of the URL path that follows .com.

1 comment Share
10 |2000000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 50.0 MiB each and 250.0 MiB total.

Thank you very much Ryan. That did the trick!!

0 Likes 0 · ·